Logo Faton Wit
Faton Air

fijnstof oplossing

FatonAir gelooft erin dat schone lucht niet alleen een basisbehoefte is, maar ook essentieel is voor een gezonde leefomgeving en een productieve werkomgeving

Voor pluimveehouders

FatonAir zet zich in voor de pluimvee

Als pluimveehouder is het van groot belang dat uw vee gezond en veilig is. Een gezonde omgeving is essentieel voor het bevorderen van de vogelgezondheid en het verminderen van economische verliezen. Faton Air biedt een innovatieve oplossing voor de pluimvee-industrie door middel van BiPolaire Plasma Ionisatie Technologie (BPP).

De BiPolaire Plasma Ionisatie Technologie van Faton Air is een innovatieve methode om de lucht in uw pluimveestal te zuiveren. Door middel van ionisatie worden ongewenste deeltjes in de lucht, zoals fijnstof, allergenen, virussen en bacteriën, geëlimineerd. De technologie is veilig, milieuvriendelijk en zorgt voor een schone en gezonde werkomgeving voor uw medewerkers en uw pluimvee. Lees meer over BiPolaire Plasma Ionisatie op onze BPP-technologie pagina.

Oplossing voor Fijnstof

FatonAir Non Thermal Plasma Innovatie voor Fijnstofreductie

In Nederland zijn er normen vastgesteld door het Europees Milieuagentschap voor de niveaus van deeltjes in de lucht. Momenteel zijn de limieten voor PM2.5 vastgesteld op een jaargemiddelde van 25 μg/m3 en een dagelijks gemiddelde van 50 μg/m3. Voor PM10 zijn de limieten vastgesteld op een jaargemiddelde van 40 μg/m3 en een dagelijks gemiddelde van 50 μg/m3. Deze limieten zijn ingesteld om de volksgezondheid te beschermen en ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit binnen veilige niveaus blijft.

Binnen de pluimveesector zijn zwevende deeltjes, zoals PM2.5 en PM10, een belangrijk aandachtspunt. Wanneer vogels worden blootgesteld aan hoge niveaus van deze deeltjes, kan dit leiden tot ademhalingsproblemen, wat op zijn beurt kan leiden tot verminderde productiviteit en gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om de niveaus van zwevende deeltjes in de lucht in de pluimvee-industrie te verminderen.

Schimmel Reductie

Schimmel is een veelvoorkomend probleem in de pluimveehouderij en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen bij zowel de dieren als de werknemers. Het is dan ook van groot belang om schimmelgroei in de stal te verminderen en te voorkomen. Fatons’s BPP-technologie kan hierbij helpen.

De BiPolaire Plasma Ionisatie technologie produceert ionen die zich hechten aan de schimmelsporen en deze vervolgens afbreken. Dit zorgt voor een reductie van schimmelgroei in de stal en verbetert zo de gezondheid van zowel de dieren als de werknemers. Daarnaast kan schimmelreductie ook bijdragen aan het verminderen van de fijnstofuitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stal. Dit draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor de dieren en verbetert zo hun algehele welzijn.

Virussen & Bacteriën

Virussen & Bacteriën

Bij het houden van pluimvee is het van groot belang om de gezondheid van de vogels te waarborgen. Virussen en bacteriën kunnen zich snel verspreiden in de omgeving van de dieren en kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en zelfs sterfte onder de vogels. Bovendien kunnen besmette vogels ook mensen besmetten, wat een groot risico vormt voor de volksgezondheid.

 

Vogelgriep

Een van de grootste zorgen in de pluimvee-industrie is de uitbraak van vogelgriep. Vogelgriep is een zeer besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door het H5N1-virus en die een grote bedreiging vormt voor de gezondheid van vogels en mensen. Het virus kan zich snel verspreiden in de omgeving van de vogels en kan leiden tot grote economische verliezen voor de pluimvee-industrie.

Voorkom verspreiding van vogelgriep

Door gebruik te maken van BiPolaire Plasma Ionisatie Technologie kan de verspreiding van vogelgriep worden voorkomen. De technologie zorgt voor een schone en gezonde lucht in de stal, waardoor de kans op besmetting van vogels en mensen wordt verminderd. Dit kan grote economische voordelen opleveren voor pluimveehouders, omdat de uitbraak van ziekten zoals vogelgriep kan leiden tot grote verliezen in de productie van eieren en vlees.

Faton air

Oog voor de pluimveehouder

Onze oplossingen zijn gericht op het verhogen van de eierproductie, het verbeteren van de luchtkwaliteit, het versnellen van de groeiperiode en het verhogen van de overlevingskansen van pluimvee, terwijl ze voldoen aan de strenge stikstofeisen van de regering.

Met een indrukwekkende hogere eierproductie tot wel 20%, helpen onze oplossingen pluimveehouders om meer te produceren en hun inkomsten te verhogen. Deze oplossingen bevorderen een versnelde groeiperiode voor pluimvee, waardoor de dieren sneller volwassen worden en eerder klaar zijn voor de verkoop. Dit leidt tot een verhoogde productiviteit en winstgevendheid voor de pluimveehouders.

Lucht

Gezondere lucht voor pluimvee

Geur

Schone werkomgeving, geur-eliminatie

Groei

5-10% versnelde groeiperiode pluimvee

Overleven

10% hogere overlevingskans pluimvee

Eisen

Voldoet aan de Stikstof-eisen van regering

Productie

20% hogere eierproductie

Meer weten

Bij Faton Air helpen we u graag verder

Heeft u vragen over onze technologie of oplossingen voor uw pluimveehouderij of wilt u meer informatie over Faton Air? Vul uw gegevens in het contactformulier hiernaast, onze deskundige team zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen om u van aanvullende informatie te voorzien. 

Bij Faton Air streven we ernaar om u zo goed mogelijk te informeren, zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen met betrekking tot uw luchtkwaliteitsoplossingen in uw pluimveestal. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we staan altijd klaar om u te helpen en al uw vragen te beantwoorden.

Contactformulier
Externe voordelen binnen de pluimvee

NTP Technologie gaat daar, waar verouderde systemen u in de steek laten.

1.

Voldoen aan nieuwe eisen

De omgeving van de veestal voldoet aan de stikstof eisen van de regering.

3.

Groei

Versnelde groeiperiode van het vee met 5-10%

2.

Verbeterd leven

De overlevingskans van het vee verhoogd met 10%

4.

Geuren

Schone en gezonde werkomgeving door eliminatie van de geuren die ontstaan tijdens processen