Logo Faton Wit

Supermarkten

Supermarkten zijn plaatsen waar veel mensen komen om boodschappen te doen en andere basisbenodigdheden te kopen, en het behouden van een goede binnenluchtkwaliteit is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van zowel klanten als personeel. Bi-polaire ionisatie (BPP) en UV-C-technologie zijn krachtige hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om de luchtkwaliteit te verbeteren en de negatieve gevolgen van luchtverontreiniging in supermarkten te verminderen.

Supermarkten

BPP-technologie werkt door positieve en negatieve ionen te genereren, die zich aanhechten aan en neutraliseren verontreinigingen in de lucht, zoals bacteriën, virussen, schimmels en vluchtige organische verbindingen (VOC’s). Dit kan helpen om de binnenluchtkwaliteit te verbeteren, de verspreiding van ziekten te verminderen en een schonere en gezondere omgeving te creëren voor klanten en personeel.

UV-C-technologie maakt gebruik van ultraviolette licht om bacteriën en virussen in de lucht te doden, waardoor de verspreiding van luchtweginfecties efficiënt wordt verminderd. Door UV-C-luchtzuiveraars te installeren in supermarkten, kunnen bedrijven een extra beschermingslaag bieden tegen de verspreiding van ziekten, terwijl tegelijkertijd de algehele luchtkwaliteit wordt verbeterd.

Supermarkten zijn vaak gebieden met veel verkeer, waar veel mensen komen en gaan, dit maakt het bijzonder belangrijk om de verspreiding van infecties te verminderen en kruisbesmetting te voorkomen. BPP- en UV-C-technologie kunnen hierbij helpen door luchtgevoerde pathogenen te neutraliseren en te elimineren, waardoor het voorkomen van de verspreiding van infecties en het verminderen van het risico op ziekte mogelijk is.

Daarnaast kan een goede binnenluchtkwaliteit een positief effect hebben op de winkelervaring. Klanten die schone lucht inademen hebben een betere concentratie- en focusvermogen, wat kan leiden tot een aangenamere winkelervaring.

Samengevat kan worden gesteld dat het gebruik van BPP- en UV-C-technologie in supermarkten kan bijdragen aan het creëren van een schonere en gezondere omgeving, verbeteren van de luchtkwaliteit, verminderen van de verspreiding van ziekten, voorkomen van kruisbesmetting en verminderen van het risico op ziekte, en verbeteren van de winkelervaring door klanten schone lucht te bieden en hen te helpen.

Hoe werkt plasma - ionisatie

Ionen produceren

De plasmabuis produceert een grote hoeveelheid positieve en negatieve ionen

Virus bestrijden

Ionen bestrijden de pathogeen door celwanden te doorboren

Venietigen van celmembraan

De ionen vernietigen DNA en eiwit binnen de celwand 

Doden & afbreken

Snelle deactivatie, totdat alle virussen gedood en afgebroken zijn