Logo Faton Wit

Pluimveehouders fijnstof oplossing

Faton Actieve Luchtreiniging voor de Pluimvee

FIJNSTOF OPLOSSING

Faton Air in samenwerking met pluimveehouders

Als pluimveehouder is het van groot belang dat uw vee gezond en veilig is. Een gezonde omgeving is essentieel voor het bevorderen van de vogelgezondheid en het verminderen van economische verliezen. Faton Air biedt een innovatieve oplossing voor de pluimvee-industrie door middel van BiPolaire Plasma Ionisatie Technologie (BPP).

BiPolaire Plasma Ionisatie Technologie in het kort

De BiPolaire Plasma Ionisatie Technologie van Faton Air is een innovatieve methode om de lucht in uw pluimveestal te zuiveren. Door middel van ionisatie worden ongewenste deeltjes in de lucht, zoals fijnstof, allergenen, virussen en bacteriën, geëlimineerd. De technologie is veilig, milieuvriendelijk en zorgt voor een schone en gezonde werkomgeving voor uw medewerkers en uw pluimvee. Lees meer over BiPolaire Plasma Ionisatie op onze BPP-technologie pagina.

Faton vermindert fijnstof uitstoot met 99,9%

Fijnstof is een veelvoorkomend probleem in de pluimvee-industrie en kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen bij het vee en bij de medewerkers. Door het gebruik van BiPolaire Plasma Ionisatie Technologie kan Faton Air de fijnstof uitstoot, waaronder PM2.5 en PM10 met maar liefst 99,9% verminderen. Dit draagt bij aan een gezondere en veiligere werkomgeving voor uw medewerkers en uw pluimvee. Dankzij Faton Air’s BPP-technologie dit kan uiteindelijk leiden tot verbeterde productiviteit en winstgevendheid voor uw pluimveebedrijf.

Fijnstofreductie in beeld met BiPolaire Ionisatie

Virussen & Bacteriën

Bij het houden van pluimvee is het van groot belang om de gezondheid van de vogels te waarborgen. Virussen en bacteriën kunnen zich snel verspreiden in de omgeving van de dieren en kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en zelfs sterfte onder de vogels. Bovendien kunnen besmette vogels ook mensen besmetten, wat een groot risico vormt voor de volksgezondheid.

Vogelgriep

Een van de grootste zorgen in de pluimvee-industrie is de uitbraak van vogelgriep. Vogelgriep is een zeer besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door het H5N1-virus en die een grote bedreiging vormt voor de gezondheid van vogels en mensen. Het virus kan zich snel verspreiden in de omgeving van de vogels en kan leiden tot grote economische verliezen voor de pluimvee-industrie.

Voorkom verspreiding van vogelgriep

Door gebruik te maken van BiPolaire Plasma Ionisatie Technologie kan de verspreiding van vogelgriep worden voorkomen. De technologie zorgt voor een schone en gezonde lucht in de stal, waardoor de kans op besmetting van vogels en mensen wordt verminderd. Dit kan grote economische voordelen opleveren voor pluimveehouders, omdat de uitbraak van ziekten zoals vogelgriep kan leiden tot grote verliezen in de productie van eieren en vlees.

Schimmel reductie

Schimmel is een veelvoorkomend probleem in de pluimveehouderij en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen bij zowel de dieren als de werknemers. Het is dan ook van groot belang om schimmelgroei in de stal te verminderen en te voorkomen. Fatons’s BPP-technologie kan hierbij helpen.

Hoe BiPolaire Plasma Ionisatie helpt bij Schimmel reductie

De BiPolaire Plasma Ionisatie technologie produceert ionen die zich hechten aan de schimmelsporen en deze vervolgens afbreken. Dit zorgt voor een reductie van schimmelgroei in de stal en verbetert zo de gezondheid van zowel de dieren als de werknemers. Daarnaast kan schimmelreductie ook bijdragen aan het verminderen van de fijnstofuitstoot en het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stal. Dit draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor de dieren en verbetert zo hun algehele welzijn.

Schimmelreductie in beeld met bi-polaire ionisatie

Geuren

Tijdens het kweekproces van pluimvee kunnen er onaangename geuren ontstaan. Faton Air’s BiPolaire Plasma Ionisatie Technologie elimineert deze geuren en zorgt voor een schone en gezonde werkomgeving voor uw medewerkers en uw pluimvee. Dit draagt bij aan het verbeteren van het dierenwelzijn in uw stal.

Voordelen van BPP-Technologie tegen Geuren

Geuren zijn onvermijdelijk in de pluimvee-industrie. Het gaat hierbij niet alleen om de geur van de dieren zelf, maar ook om de geur van mest en urine die vrijkomt tijdens het kweekproces. Deze geuren kunnen niet alleen hinderlijk zijn voor de omgeving, maar ook de gezondheid van de dieren aantasten.

Met de BiPolaire Plasma Ionisatie Technologie van Faton Air kunnen deze geuren effectief worden aangepakt. Door het plaatsen van luchtzuiveringssystemen in de stallen worden de geurmoleculen afgebroken en geneutraliseerd. Dit zorgt voor een aangenamere omgeving voor de dieren en de omwonenden.

Een bijkomend voordeel is dat het gebruik van deze technologie leidt tot minder ventilatie, waardoor er minder warmteverlies optreedt. Dit kan leiden tot lagere energiekosten en een beter rendement op de investering in de luchtzuiveringssystemen.

De Noodzaak van Luchtzuivering in de Pluimvee-Industrie

Waarom is luchtzuivering nodig in de pluimvee

In Nederland zijn er normen vastgesteld door het Europees Milieuagentschap voor de niveaus van deeltjes in de lucht. Momenteel zijn de limieten voor PM2.5 vastgesteld op een jaargemiddelde van 25 μg/m3 en een dagelijks gemiddelde van 50 μg/m3. Voor PM10 zijn de limieten vastgesteld op een jaargemiddelde van 40 μg/m3 en een dagelijks gemiddelde van 50 μg/m3. Deze limieten zijn ingesteld om de volksgezondheid te beschermen en ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit binnen veilige niveaus blijft.

Binnen de pluimveesector zijn zwevende deeltjes, zoals PM2.5 en PM10, een belangrijk aandachtspunt. Wanneer vogels worden blootgesteld aan hoge niveaus van deze deeltjes, kan dit leiden tot ademhalingsproblemen, wat op zijn beurt kan leiden tot verminderde productiviteit en gezondheidsproblemen. Het is daarom belangrijk om de niveaus van zwevende deeltjes in de lucht in de pluimvee-industrie te verminderen.

De Voordelen van BPP-Technogie

Voordelen voor de pluimveehouders

  • Gezondere lucht voor pluimvee
  • Voldoet aan de Stikstof-eisen van regering
  • 10% hogere overlevingskans pluimvee
  • 20% hogere eierproductie
  • 5-10% versnelde groeiperiode pluimvee
  • Schone werkomgeving, geur-eliminatie