Logo Faton Wit

UVC-Desinfectie

UVC Technologie

UVC-desinfectie is een krachtige en efficiënte methode om micro-organismen, waaronder bacteriën, virussen en schimmels, te doden of te desactiveren. De technologie gebruikt ultraviolet licht in de UVC-golfbereik (200-280 nm) om het DNA of RNA van deze micro-organismen te verstoren, waardoor ze niet meer kunnen reproduceren en effectief worden gedood. Deze methode wordt breed toegepast in verschillende omgevingen, zoals ziekenhuizen, laboratoria en voedselverwerkingsfaciliteiten, om de verspreiding van infecties te verminderen en de hygiëne te verbeteren. Met groeiend bewustzijn en zorg over de verspreiding van besmettelijke ziekten, wordt UVC-desinfectie steeds populairder en effectiever als oplossing voor volksgezondheid en veiligheid.

Bij Faton zijn we trots op onze state-of-the-art oplossingen voor UVC-desinfectie die specifiek zijn ontworpen voor de behoeften van verschillende omgevingen en industrieën. Onze oplossingen zijn gemakkelijk te gebruiken, effectief en veelzijdig, waardoor efficiënte en betrouwbare bescherming tegen micro-organismen wordt geboden. Met een breed scala aan UVC-desinfectieproducten zijn we toegewijd om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden voor hun behoeften en hun omgevingen veilig en gezond te houden.

UVC-desinfectie is een geweldige manier om een veilige en hygiënische omgeving te behouden en Faton is toegewijd om de beste oplossingen te bieden voor uw behoeften.

Onze missie

Onze missie is om de luchtzuivering te revolutioneren door de natuurlijke ionisatieproces in de natuur te recreëren, met de focus op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van individuen en gemeenschappen, educatie en bewustwording bevorderen over de belangrijkheid van luchtkwaliteit en de impact die dit heeft op onze gezondheid en het milieu.

Onze visie

Onze visie is om een leider te zijn in het veld van luchtzuivering, constant de grenzen van innovatie en technologie te verleggen om een schonere en gezondere toekomst te creëren voor iedereen. Wij streven ernaar een maatschappelijk verantwoorde onderneming te zijn, toegewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen en de planeet

UVC Desinfectie

UVC-desinfectie is een methode om micro-organismen, zoals bacteriën, virussen en schimmels, te doden of te inactivatieren door ze bloot te stellen aan ultraviolette (UV) licht. Het gebruikte UV-licht in dit proces is in de “C”-band, die varieert van 200 tot 280 nanometer. Deze waaier van golflengten wordt bekend als zeer effectief in het vernietigen van het genetisch materiaal van micro-organismen, waardoor ze niet meer kunnen reproduceren en effectief worden geneutraliseerd.

 

UVC versus Bi-polaire ionisatie

In vergelijking daarmee maakt bipolaire ionisatie gebruik van elektrische energie om positief en negatief geladen ionen te creëren, die vervolgens in de lucht worden verspreid. Deze ionen hechten zich aan deeltjes in de lucht, zoals stof, pollen en andere verontreinigingen, en maken ze zwaarder, zodat ze gemakkelijker kunnen worden opgevangen door luchtfilters of uit de lucht kunnen zakken. Bipolaire ionisatie helpt ook pathogenen, zoals bacteriën en virussen, door hun celwanden af te breken.

Zowel UVC-desinfectie als bipolaire ionisatie zijn effectieve methoden voor luchtzuivering, maar ze werken op verschillende manieren. UVC-desinfectie gebruikt UV-licht om micro-organismen te doden, terwijl bipolaire ionisatie ionen gebruikt om pathogenen te neutraliseren en deeltjes zwaarder te maken zodat ze kunnen worden gefilterd. Beide technologieën kunnen samen worden gebruikt om een omvattende oplossing voor luchtzuivering te bieden.

Samengevat gebruikt UVC-desinfectie UV-licht om micro-organismen te doden, terwijl bipolaire ionisatie ionen gebruikt om pathogenen te neutraliseren en deeltjes zwaarder te maken zodat ze kunnen worden gefilterd. Beide technologieën kunnen samen worden gebruikt om een omvattende oplossing voor luchtzuivering te bieden.

Hoe werkt Het

Opladen van ionen

De plasmabuis produceert een grote hoeveelheid positieve en negatieve ionen

Virus aanvallen

ions aanvallen de pathogeen door celwanden te doorboren

Vernietigt celmembraan

DNA en eiwit binnen de celwand worden vernietigd

Doden & Afbreken

wat snel deactiveert, totdat het gedood en afgebroken is