Logo Faton Wit

Veehouders Ammoniak Oplossing

Faton Actieve Luchtreiniging voor Veehouders

Ammoniak

De oplossing van Faton

Faton verminderd de ammoniak concentratie met 89.6%

Met de toenemende schaal en intensivering van de veehouderij neemt de door vee en hun afval geproduceerde ammoniak toe. Dit beïnvloedt heel sterk de stikstof toename in de natuur waardoor de vegetatie in ons land sterk verandert. Buiten de natuur heeft de ammoniakconcentratie ook grote gevolgen voor mens en dier en zal het de productieprestaties van het vee sterk verminderen.

Actieve plasma-luchtdesinfectie- en -zuiveringsapparatuur

Luchtreiniging in stallen met BiPolaire Plasma Ionisatie van Faton

Uitwerpselen en kunstmest van vee zullen geur, ammoniak, mercaptaan, waterstofsulfide, kooldioxide, koolmonoxide en andere onwelriekende gassen uitstoten. Door actieve plasma-luchtdesinfectie- en -zuiveringsapparatuur te installeren, kan de bron van vervuiling snel worden aangepakt om geuren af te breken, terwijl pest, vogelgriep, varkensgriep (H1N1) en andere virussen en kruisbesmetting effectief worden voorkomen. Het is klinisch bewezen dat de BiPolaire Plasma Ionisatie van Faton voor 89,6% het ammoniakgehalte in de lucht vermindert. Het werkt op deze manier sterk op een vermindering van de stikstof en herstelt de natuur.

Actieve luchtzuivering in de veeteelt

Waarom is luchtzuivering nodig in een veestal?

Luchtkwaliteit in een veestal is van vitaal belang voor zowel de dieren als de vegetatie. Het verminderen van de ammoniakconcentratie en andere onwelriekende gassen is essentieel om de dieren te beschermen tegen ziekten en om de vegetatie in de stal gezond te houden.

Door actieve luchtdesinfectie en -zuivering met behulp van apparatuur zoals de BiPolaire Plasma Ionisatie van FATON, kunnen pesticiden en medicijnen worden verminderd, wat op zijn beurt de veterinaire kosten verlaagt en de hygiëne in de stal verbetert. Dit is vooral belangrijk omdat het gebruik van grote hoeveelheden desinfectiemiddelen residuen in landbouwproducten achterlaat en kan leiden tot resistente ziekteverwekkers. Het professioneel toepassen van luchtdesinfectiemachines is daarom essentieel om een gezonde omgeving voor zowel dieren als planten te waarborgen.

Luchtreiniging om ammoniak uit veehoudersstallen te verwijderen

Het belang van luchtreiniging in veestallen

Een veestal produceert een groot aantal virussen, bacteriën, fijnstof, micro-organismen, ammoniak, gefluïdiseerde waterstof en slechte geuren. Om de gezondheid van zowel mens als dier te waarborgen, is het belangrijk om de lucht in de stal te zuiveren. De oplossing van FATON is hiervoor uitermate geschikt.

FATON luchtreiniging neutraliseert ammoniak

Ammoniak wordt geproduceerd in een varkens-, kippen- of koestal. De FATON luchtreinigers maken gebruik van ons uniek BiPolaire Plasma Ionisatie systeem en neutraliseren voor 89,6% de ammoniak. Hierdoor wordt de stikstofuitstoot sterk verminderd. Het is belangrijk om te vermelden dat pluimvee ziek kan worden als ze de lucht met een hoge ozonconcentratie direct inademen. Om deze reden produceert onze apparatuur geen ozon.

Door te kiezen voor FATON luchtreiniging wordt niet alleen de gezondheid van mens en dier beschermd, maar worden ook de kosten voor pesticiden en medicijnen verminderd. Bovendien wordt de stikstofuitstoot gereduceerd, wat bijdraagt aan een beter milieu.

Eigenschappen van de FATON BiPolaire Plasma technologie

Luchtzuivering voor gezondere leefomgeving in de veehouderij

De FATON BiPolaire Plasma technologie biedt een oplossing voor gezondere lucht in de veehouderij. Het vermindert ammoniak, fijnstof, micro-organismen en virussen. Bovendien zorgt het voor een vermindering van stikstof uitstoot en elimineert het de geur die tijdens het kweekproces ontstaat.

Voordelen voor de veehouderij

  • De omgeving van het kippenhok voldoet aan de stikstof eisen van de regering.
  • De overlevingskans van het vee verhoogd met 10%
  • Verhoogde eierproductie van pluimvee met 20%
  • Versnelde groeiperiode van het vee met 5-10%
  • Schone en gezonde werkomgeving door eliminatie van de geuren die ontstaan tijdens kweekprocessen
Ammoniak Oplossing in Stallen

Hoe werkt plasma - ionisatie

Produceert ionen

De plasmabuis produceert een grote hoeveelheid positieve en negatieve ionen

Virus aanvallen

ions aanvallen de pathogeen door celwanden te doorboren

Vernietigt celmembraan

DNA en eiwit binnen de celwand worden vernietigd

Doden & Afbreken

wat snel deactiveert, totdat het gedood en afgebroken is